Vragen over (Over)beharing

Wat te doen met (over) beharing?
Dit is voor veel vrouwen (en mannen!) vaak een groot probleem.
Silvia Eising geeft u hierover wat antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

 Welke methodes zijn er om overbeharing te verwijderen?

Tijdelijke onthaarmethodes
Men kan een keuze maken en kiest voor bijv. scheren, epileren of harsen.
De harsmethode is in dit geval de meest voor de hand liggende, omdat het geen stoppels veroorzaakt, en veel langer wegblijft dan bijv. scheren.

Definitieve onthaarmethodes:

  1.         Elektrisch ontharen (blend en/of diathermie)
  2.         Laser Hair-Shot Lightbeam
  3.         Epil Speedy IPL (Flitslicht)

Wat is het verschil tussen deze 3 onthaarmethodes?
De meest bekende  methode is het Elektrisch ontharen. Met deze traditionele methode wordt een dun steriel wegwerpnaaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje de haarfollikel (een haarzakje waarin haar groeit) en de omgeving waarin de follikel zich bevindt, elimineert. Hierdoor kunnen de voedingsstoffen via het bloed, de haar niet meer voeden. Belangrijk is dat de hoeveelheid haren en de tijdsduur van 1 behandeling bepalend zijn voor de behandeltijd. Gemiddeld kan 1 behandeling ca ½ uur duren. De behandelperiode kan dus van ca ½ jaar tot enkele jaren zijn, maar dit kan voor ieder persoon verschillend zijn.

Om de behandeltijd en behandelperiode aanzienlijk te laten verkorten werkt Silvia Eising sinds een aantal jaren ook met de Laser Hair-Shot Lightbeam: met deze laser is het mogelijk om overbeharing sneller en effectiever te behandelen. Dankzij deze laser, uitgerust met een microcamera, welke het haar 30x  vergroot, wordt een haar in 6/100 ste van een seconde vernietigd! Ca 45 haren per minuut worden vrijwel pijnloos verwijderd. Dit is op lasergebied de veiligste methode, omdat de heel speciale golflengte van het licht de huid niet beschadigt. De ideale manier om wenkbrauwen perfect en definitief te laten modelleren!  Ze veroorzaakt geen brandwonden of depigmentatie. Deze behandeling is het meest effectief bij donkere haren. Grijze en/of witte haartjes zullen te allen tijden met het naaldje behandeld moeten worden.

IPL. Intense Pulsed Light: De Epil Speedy
De allernieuwste aanwinst bij Silvia Eising om haar cliënten nog beter en sneller te kunnen behandelen! Ideaal voor grote huidoppervlakken, zoals benen,rug etc, maar ook voor het gelaat waar de haartjes zich heel dicht op elkaar kunnen bevinden bijv. op de bovenlip, kin en bakkebaarden. Zo kunnen er per flits honderden haarzakjes tegelijk uitgeschakeld worden. Klik hier voor meer informatie over de Epil Speedy.